Angela Sax este bancher senior şi s-a alăturat biroului BERD din Armenia în mai 2006, unde a lucrat la mai multe proiecte de infrastructura municipală, imobile, producere, agricultură şi alte industrii. Unul dintre proiectele de succes pe care le-a administrat doamna Sax, a fost investiţia BERD în modernizarea metroului din Erevan. Cea mai recenta funcţie a sa, a fost de şef interimar al biroului BERD în Armenia.

„Republica Moldova este o ţară fascinantă, iar eu văd rolul meu în a încuraja talentul şi a dezvolta potenţialul local. Bazându-ne pe realizările predecesorului meu, Dimitri Gvindadze, vom continua să susţinem Moldova prin intermediul investiţiilor şi politicilor pentru a ne asigura că finanţarea pe care o putem oferi este utilizată în cel mai eficient şi eficace mod”, a declarat noul director al BERD pentru Moldova.

Angela Sax a absolvit Universitatea de limbi străine din Erevan şi deţine o diplomă de afaceri MBA de la Nottingham University Business School. Este participantă la programul Senior Executive Fellows din 2004 la Universitatea Harvard KSG. Înainte de a se alătura BERD, a activat în la Agenţia pentru Dezvoltarea Turismului din Armenia şi compania americană pentru dezvoltarea sectorului privat Sibley International Corporation.

În Moldova, Angela Sax îl va înlocui pe Dimitri Gvindadze, care a preluat poziţia de şef al biroului BERD din Armenia. Pe parcursul mandatului său în Moldova, Banca a înregistrat o creştere record a finanţării - 130 milioane de euro doar în ultimul an.

De asemenea, BERD a reuşit să orchestreze un progres în sectorul bancar în ianuarie 2018, când Banca Transilvania a devenit acţionar la Victoriabank, aceasta fiind prima investiţie în sectorul bancar din Moldova în ultimii zece ani, introducând standarde internaţionale de transparenţă şi cele mai bune practici în a treia bancă după mărime din ţară.