Este vorba despre tronsoanele care duc spre punctele de trecere Larga-Kelmenţî (cca 5 km), Unguri-Bronniţa (cca 6,3 km) şi tronsonul cuprins între punctele de trecere Giurgiuleşti-Reni şi Giurgiuleşti-Galaţi (cca 1,2 km).

De asemenea, se preconizează ca proiectul de reabilitare să includă şi reparaţia porţiunilor de drum din proximitatea zonelor de control vamal care urmează a fi inaugurate la Sculeni, Costeşti şi Giurgiuleşti, precum şi extinderea acostamentului drumurilor de acces spre noua zonă de control vamal din Otaci.

În cadrul aceluiaşi proiect este planificată şi reabilitarea căii de acces spre postul vamal Palanca din direcţia Republicii Moldova, iar porţiunea de drum înspre Ucraina va fi construită în cadrul proiectului de construcţie a punctului de trecere Palanca” pentru realizarea controlului comun pe teritoriul ţării noastre.

Extinderea zonei de control vamal şi construcţia sectorului de drum înspre Ucraina va fi realizată prin intermediul PNUD Moldova, care este şi partenerul de implementare a proiectului de construcţie a noului punct de trecere.

Costul lucrărilor pentru ambele porţiuni de drum este estimat la 730 000 de euro, bani care urmează a fi alocaţi din fondurile guvernamentale.