BNM, despre vizita misiunii Kroll pe care Candu a anunţat-o pentru mijlocul lui ianuarie: „Ne aflăm încă la etapa de clarificare a informaţiilor prezentate în raport”

BNM, despre vizita misiunii Kroll pe care Candu a anunţat-o pentru mijlocul lui ianuarie: „Ne aflăm încă la etapa de clarificare a informaţiilor prezentate în raport”
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 31.01.2018 19:44
Una se spune, alta se face. Deşi la sfârşitul anului trecut, preşedintele Parlamentului anunţa că la mijlocul lunii ianuarie la Chişinău va veni o echipă a companiei Kroll pentru a discuta despre strategia de recuperare a banilor furaţi din bănci, iată că se încheie luna ianuarie şi acest lucru nu s-a mai întâmplat. Constatarea a fost făcută de către vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr Alexandru Slusari. 

Informaţii detaliate privind sosirea reprezentanţilor echipei Kroll au fost comunicate de către deputatul PD, şeful legislativului, Andrian Candu, la ultima şedinţă a Parlamentului din 2017.

Întrucât acest fapt nu s-a mai produs, vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr Alexandru Slusari consideră că asistăm la o mostră de manipulare din partea guvernării. 

Am telefonat la Banca Naţională pentru a elucida situaţia cu privire la anunţata vizită a reprezentanţilor Kroll. Purtătoarea de cuvânt a instituţiei ne-a spus să expediem o solicitare de informaţii, ceea ce am şi făcut. 

„BNM se află încă la etapa de clarificare a informaţiilor prezentate în raportul Kroll II, urmând ca misiunea consorţiului internaţional „Kroll şi Steptoe & Johnson” să vină la Chişinău în timpul apropiat”, a fost răspunsul BNM.

Consiliera preşedintelui Parlamentului ne-a îndemnat să ne adresăm la Banca Naţională. 

Săptămâna trecută, membrii organizaţiei de tineret a Platformei Demnitate şi Adevăr şi mai mulţi activişti civici au protestat în faţa Guvernului.

Ei au întocmit o listă proprie a celor care ar fi implicaţi în „jaful secolului” şi au cerut pedepsirea lor, dar şi publicarea integrală a raportului Kroll 2. Reprezentanţii executivului nu au reacţionat atunci la solicitările lor.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI