Oamenii şi-au arătat nemulţumirea faţă de tarifele exagerate, invocând că în această perioadă consumatorii au achitat în plus circa 1,5 miliarde lei, iar această plată în avans trebuie scăzută din următorul tarif.

„Motivul este unul pur electoral: la indicaţia Partidului Democrat, ANRE menţine tariful şi impune consumatorii să plătească mai mult, pentru a aproba apoi o reducere mai mare a tarifului în toamnă, în ajunul alegerilor parlamentare. Deşi Agenţia trebuie să fie o instituţie independentă, aceasta este utilizată de Partidul Democrat pentru a-şi construi imagine politică din buzunarul consumatorilor”, au declarat membrii Partidului Acţiune şi Solidaritate, care au organizat acţiunea de protest.

În context, PAS cere ajustarea tarifelor la costurile reale şi micşorarea lor acum, în interesul oamenilor, şi nu în avantajul Partidului Democrat.

„Deşi preţul de import al gazelor naturale este în continuă scădere, ANRE nu a revizuit tarifele de doi ani, iar cetăţenii plătesc, în prezent, cu aproape 30% mai mult decât costurile reale”, se menţionează într-un studiu elaborat de WatchDog.md.