Pentru 2018, instituţia internaţională prognozează o creştere a economiei RM cu 3,8 la sută şi cu 3,6 la sută în 2019. Ambele estimări au fost revizuite în creştere cu 0,1 puncte procentuale. În 2020, ţara noastră va avea o creştere economică de 3,3 la sută, mai arată prognozele.

Totodată, Banca Mondială atenţionează că evoluţiile economice inclusiv din ţara noastră ar putea fi afectate de vulnerabilităţile sectorului financiar şi anume de calitatea slabă a activelor bancare. Printre factori de risc externi care vizează Republica Moldova este deficitul extern mare.

Potrivit Băncii Mondiale, creşterea economică la nivel global va fi de 3,1% în 2018 după un an 2017 cu rezultate peste aşteptări, în contextul în care ritmul de relansare a investiţiilor, productivităţii şi comerţului continuă.

Producţia economică pe plan mondial a crescut cu 3% în anul 2017, în contextul în care economiile a peste jumătate dintre ţări au avut ritm accelerat, pe fondul relansării investiţiilor, productivităţii şi comerţului. Economia globală ar urma să menţină acest ritm de creştere până în anul 2020.