Pragul de 4.000 de dolari SUA a fost atins de Bitcoin în urmă cu trei săptămâni, la data de 14 august.

La începutul anului, un Bitcoin era tranzactionat pentru mai puţin de 1.000 de dolari, iar din luna iulie unii observatori ai pieţelor se temeau că moneda ar putea chiar să se prăbuşească.

Cu toate acestea, valoarea sa a crescut vertiginos în ultimele luni, pentru că dezvoltatorii şi cei care autorizează tranzacţiile au început să pună la punct platformele tehnologice astfel încât să se poată gestiona mai multe tranzacţii cu Bitcoin pe minut. În plus, „a apărut şi noua monedă virtuală Bitcoin Cash, fără a cauza o perturbare majoră a activului original”, notează BBC.

Recordul a contribuit la aprecierea valorii totale a criptovalutelor tranzacţionate public până la peste 176 de miliarde de dolari.

Acum, un expert a declarat că se aşteaptă ca Bitcoin să continue să crească pe termen mediu, în ciuda recesiunii actuale. 

„Am văzut astfel de reacţii înainte ca un anumit prag să fie atins, de multe ori, deoarece oamenii au plasat comenzi pentru a ieşi dintr-o monedă atunci când cotaşia acesteia ajunge la o anumită valoare”, a declarat Eitan Jankelewitz, specialist în criptovalute la o casă de avocatură din Londra.

El crede că investitorii tradiţionali „încep să considere că criptovalutele reprezintă o mică parte a portofoliilor lor diversificate ca o modalitate acceptabilă de a adăuga riscuri”.