Transgaz a primit toate autorizaţiile de construcţie a gazoductului Ungheni-Chişinău

Transgaz a primit toate autorizaţiile de construcţie a gazoductului Ungheni-Chişinău
Sursa: jurnal.md Foto: Agerpres 29.09.2017 12:35
Transgaz SA a primit toate autorizaţiile de construcţie a gazoductului care leagă Republica Moldova şi România. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Consiliului de Administraţie al Transgaz România, Ion Sterian, în cadrul întrevederii cu viceprim-ministrul, Octavian Calmîc, ministru al Economiei şi Infrastructurii.
 
În cadrul întrevederii au fost discutate mai multe aspecte ale proiectului de construcţie a gazoductului Iaşi-Ungheni până la Chişinău, inclusiv a fost definitivat caietul de sarcini pentru achiziţii publice, stabilit termenul de prezentare a ofertelor, procedura de examinarea a acestora, criteriile de stabilire a învingătorului şi lansarea construcţiei.
 
Partea moldovenească a primit proiectul tehnic al gazoductului pe segmentul Ungheni-Chişinău, ajustat la toate cerinţele prezentate de autorităţile Republicii Moldova, inclusiv pe cele mai sensibile locuri - punctele de trecere a drumurilor naţionale, în special a centurii de ocolire a oraşului Chişinău şi localitatea Tohatin.

Conform planului de acţiuni, în luna octombrie urmează a fi ratificate contractele de finanţare cu BEI şi BERD, care oferă câte 41,5 milioane euro, iar în perioada noiembrie-decembrie va fi lansat tenderul pentru selectarea companiei de construcţie a gazoductului.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI