Despre aceasta a anunţat astăzi vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, care face trimitere la informaţiile primite de la Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică.

„Ieri, un fan al lui Dodon, cândva un mare luptător cu oligarhii, Bogdan Ţârdea, striga că Dodon a distrus schemele obscure de procurare a energiei electrice. Este fals. Noi am intrat în posesia unor documente cu nformaţie oficială primită de la ANRE din care vedem că, din mai 2008, când ministru al Economiei era Igor Dodon, Republica Moldova începe a procura energie electrică de la Energo-Partner, o firmă off-shore intermediar. Dacă până atunci, de la alţi doi operatori Ukrinterenergo şi Moldavskaia GRES se cumpăra energie electrică cu 4 cenţi, atunci nu ştiu de ce, din mai 2008, Republica Moldova începe a procura energie electrică cu 5,3 cenţi sau cu 1,3 cenţi mai scump decât s-a procurat până acum. Calculele arată că doar în perioada mai-decembrie 2008, populaţia Republicii Moldova a plătit nejustificat în buzunarele acestei firme 14,5 milioane de dolari. Acest lucru a fost posibil cu participarea nemijlocită a lui Igor Dodon care, în baza dispoziţiei premierului de atunci Zinaida Greceanâi, a mers într-o delegaţie la Kiev şi a negociat acest contract. După această negociere, populaţia Republicii Moldova a fost sărăcită cu 14,5 milioane de dolari”, a declarat Alexandru Slusari.

„Suntem ferm convinşi că aceste componente de participare obscură a lui Dodon avem cu duiumul. El trebuie demis, dar nu din considerentele pe care le promovează Plahotniuc, nu din considerente geopolitice pe subiecte care dezbină profund societatea şi contribuie la creşterea ratingului lui Dodon, dar pe alt criteriu - deoarece avem un preşedinte corupt şi escroc”, a mai spus vicepreşedintele Platformei DA.