Gazoductul Ungheni-Chişinău bate pasul pe loc

Gazoductul Ungheni-Chişinău bate pasul pe loc
Sursa: jurnal.md Foto: adevarul.ro 20.09.2017 19:31
În timp ce România este pe punctul de a începe construcţia a două noi conducte care vor fi conectate la gazoductul Iaşi-Ungheni pentru a creşte capacitatea de transport al gazelor româneşti către ţara noastră, la Chişinău lucrurile se mişcă foarte lent.

Autorităţile nu planifică să înceapă în acest an lucrările de construcţie a conductei Ungheni-Chişinău. Cel puţin asta rezultă din declaraţiile unor reprezentanţi ai Ministerului Economiei şi Infrastructurii, citaţi de Mold-Street.

„În prezent suntem la etapa de verificare a unei părţi a documentaţiei de proiect pentru gazoductul Ungheni-Chişinău”, a declarat Călin Negură, şeful Direcţiei generale energetică din cadrul Ministerului Economiei. După ce documentaţia de proiect va fi verificată, la ea vor fi anexate devizele de cheltuieli. Abia după asta va fi desfăşurată licitaţia şi selectată compania care va executa lucrările.

„La finele lunii februarie începutul lunii martie 2018, sperăm să fie selectat antreprenorul şi abia atunci va fi necesară autorizaţia de construire a gazoductului”, a precizat Negură. Potrivit oficialului, România a avansat rapid pentru că a început procedurile mai devreme. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI