Măsura autorităţilor chineze vine în siajul unui sincron similar al Marii Britanii şi Germaniei, care vor să interzică până în 2040 vânzarea de maşini diesel şi pe benzină, pentru a reduce emisiile nocive.

Xin Guobin, vice-ministrul Industriei şi Tehnologiei Informaţiei din China, a declarat în acest weekend, la un forum din oraşul Tianjin, că a demarat o „cercetare relevantă” pe acest segment de piaţă şi că lucrează la un calendar de implementare.

„Aceste măsuri vor promova schimbări profunde în mediul înconjurător şi vor da un impuls dezvoltării industriei auto din China”, a declarat vice-ministrul Xin Guobin pentru televiziunea chineză de stat CCTV.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale a Producătorilor de Autovehicule, China a produs şi a vândut anul trecut mai mult de 28 de milioane de maşini.

Cât priveşte forţa de pătrundere a vehiculelor electrice pe piaţa internă, peste 500.000 de maşini au fost comercializate în 2016, cu un salt de mai mult de 50% faţă de 2015, arată cifrele oficiale.