Înainte de acordarea subvenţiilor, preţul maşinii era estimat undeva la 14.000 dolari. Autoturismul va avea două locuri şi un motor electric de 39 de cai putere, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 100 de km/oră.

Denumită Baojun E100, maşina electrică are o autonomie de 160 de kilometri şi este creată în special pentru traficul aglomerat din marile oraşe. Autoturismul are un ampatament de 1,6 metri şi o înălţime de 1,67 metri, aşa că va fi ideală pentru şoferii care vor să se strecoare rapid prin ambuteiaje.

Maşina compensează pentru dimensiunile sale mici printr-un sistem de entertainment dotat cu un ecran de 7 inchi şi un Wi-fi integrat. Toate maşinile vor avea senzori de parcare şi un sistem de alertă care se activează atunci când în faţa autoturismului se află pietoni.


Peste 5.000 de persoane s-au înscris pe o listă de aşteptare pentru a cumpăra primele 200 de modele Baojun E100. Alte 500 de maşini vor fi disponibile la sfârşitul acestei săptămâni, iar vânzarea lor se va face pe sistemul „primul venit, primul servit”, a declarat un purtător de cuvânt al General Motors.

Iniţial, maşina va fi vândută doar în provincia Guanxi, din sudul Chinei, însă General Motors vrea să extindă vânzările pe tot teritoriul Chinei, dacă încasările vor fi pe măsura aşteptărilor.