Moscova spune NU importului de porci vii din România şi tuturor produselor româneşti din carne de porc

Moscova spune NU importului de porci vii din România şi tuturor produselor româneşti din carne de porc
Sursa: jurnal.md Foto: Mediafax 03.08.2017 13:19
Serviciul federal de supraveghere veterinară şi fitosanitară din Federaţia Rusă (Rosselkhoznadzor) a decis miercuri să introducă restricţii temporare privind importul de porci vii şi alte produse din porc din România, pe fondul unui focar de pestă porcină africană, relatează Tass.

România nu exportă însă carne de porc în Rusia, astfel că restricţia impusă din nu are niciun efect, au declarat, pentru Mediafax, liderii asociaţiilor profilate pe creşterea porcinelor.

Rosselkhoznadzor a decis miercuri să introducă restricţii temporare privind importul de porci vii şi alte produse din porc din România, pe fondul unui focar de pestă porcină africană.

Restricţiile anunţate de Rusia se aplică tuturor produselor româneşti din carne de porc, cu excepţia aditivilor pentru furaje obţinuţi prin sintetică chimică şi microbiologică, a furajelor preparate după tratament termic şi a echipamentelor folosite pentru păstrarea, sacrificarea şi tranşarea porcilor.

Produsele care intră sub incidenţa restricţiilor şi care sunt livrate la punctele de verificare, începând cu data de 2 august, vor fi restituite indiferent de documentele veterinare însoţitoare, au anunţat autorităţile de la Moscova.

Serviciul federal de supraveghere veterinară şi fitosanitară din Rusia limitează, de asemenea, tranzitul porcilor vii de pe teritoriul României pe teritoriul Rusiei.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI