Industria germană vrea să depăşească rivalul Tesla; Anunţă construcţia celei mai mari fabrici de baterii litiu-ion

Industria germană vrea să depăşească rivalul Tesla; Anunţă construcţia celei mai mari fabrici de baterii litiu-ion
Sursa: jurnal.md/zf.ro Foto: Hepta 03.08.2017 23:21
Executivii germani pregătesc anunţarea unei noi fabirici de litiu-ion, cu care vor să depăşească rivalii de la Tesla, potrivit Bloomberg.

Terra E Holding va alege unul dintre cele cinci sit-uri candidate din Germania sau o ţară vecină pentru a construi o fabrică de baterii capabilă să livreze 34 de gigawatti/oră, potrivit unui anunţ făcut de Holger Gritzka, şeful Terra Holding.

Fostul manager de la ThyssenKrupp a reuşit să adune un consorţiu de 17 companii germane, precum şi să câştige susţinerea guvernului pentru proiect, care va fi finalizat în T4 din 2019 şi va atinge capacitate maximă în 2028.

Fabrica de baterii este un semn că industria germană, motorul din spatele celei de-a patra economii a lumii, se pregăteşte pentru o nouă etapă în revoluţia energetică. Bateriile Litiu-Ion pot stabiliza fluxurile intermitente de energie solară sau eoliană din reţelele electrice.

De asemenea, sunt gândite să poată livra energie la milioane de maşini, care sunt aşteptate să iasă de pe liniile de producţie germane în următorul deceniu.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI