Indicele american Dow Jones a depăşit recordul istoric

Indicele american Dow Jones a depăşit recordul istoric
Sursa: jurnal.md/Mediafax Foto: AFP 03.08.2017 11:22
Indicele Dow Jones Industrial Average, care cuprinde 30 de companii listate pe bursa americană, a depăsit nivelul record de 22.000 puncte în timpul şedinţei de tranzacţionare de miercuri, pe fondul vânzărilor spectaculoase înregistrate de compania Apple, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Este cea mai înaltă valoare de la formarea indicelui, în 1896, şi până în prezent, după ce în luna martie a acestui an trecea pentru prima dată de 21.000 puncte.

Acţiunile companiei Apple au urcat cu 4,73%, la un nivel record pentru cea mai mare companie din lume cotată la bursă. Indicele Apple a înregistrat o creştere de 36% în acest an.

Creşterea înregistrată de producătorul iPhone a ajutat substanţial indicele Dow Jones, deşi companii precum Microsoft, Facebook şi Alphabet au pierdut teren în cursul zilei de miercuri, după câştigurile puternice din ultima vreme care au făcut sectorul tehnologic să fie cel mai performant în 2017.

Potrivit unor investitori consultaţi de Reuters, corporaţiile trebuie să înceapă să cheltuiască mai puţin pentru a cumpăra acţiuni şi mai mult pentru a îmbunătăţi productivitatea, pentru a justifica câştigurile ulterioare ale acţiunilor din Silicon Valley.

Indicele bursier Dow Jones a marcat recent cea de-a cincea lună consecutivă de creştere şi a avansat timp de opt trimestre consecutive, cea mai lungă serie din ultimii 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI