Autorităţile susţin că vor continua să aplice o taxă de lux introdusă în 2000, şi care prevede că operatorii de telefonie mobilă transferă lunar în Fondul de susţinere socială a populaţie, 2,5% din venitul obţinut din vânzările de servicii.

Taxa de 2,5% nu va fi substituită cu una de 1,5%

În acelaşi timp pe parcursul ultimilor ani, pe diverse platforme de business şi guvernamentale, se discută propunerea privind substituirea taxei în mărime de 2,5% aplicată serviciilor de telefonie mobilă cu o taxă în mărime de 1,5% pentru serviciile de comunicaţii electronice, scrie Mold-Street.

Ultimele discuţii în acest sens având loc în lunile iulie-august 2017 şi au provocat reacţii negative din partea unor companii mici de pe piaţa comunicaţiilor.

„În contextul preluării şi difuzării de către mass-media a informaţiilor privind introducerea unei taxe în mărime de 1,5% pentru serviciile de comunicaţii electronice în Politica fiscală pentru anul 2018, Ministerul Finanţelor comunică următoarele:

La moment, o astfel de măsură nu se regăseşte în setul de propuneri ale politicii fiscale pentru 2018, elaborată de Ministerul Finanţelor şi nici în sinteza de obiecţii şi propuneri formată ca rezultat al consultărilor publice a politicii iniţiale, menţinându-se statutul curent al lucrurilor", se arată în comunicatul instituţiei.

Totodată Ministerul Finanţelor precizează că în procesul de consultare a politicii fiscale sunt înaintate o multitudine de propuneri, una din care fiind şi cea privind substituirea taxei în mărime de 2,5%.