Hunter Elit Club SRL îl are în prezent în calitate de asociat şi administrator unic pe Veaceslav Anghel, un membru al PSRM şi consăteanul lui Igor Dodon, candidatul nr. 46 în lista socialiştilor la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 şi unul dintre finanţatorii PSRM în timpul campaniilor electorale, scrie portalul Anticorupţie.

În februarie 2017, după ce Curtea de Apel Chişinău a decis intentarea procedurii de insolvabilitate a Fabricii de conserve din Călăraşi, Hunter Elit Club s-a adresat în judecată cu cererea de a-i fi validate creanţele în sumă de şapte milioane de lei, cu titlu de datorie în calitate de creanţă chirografară de rangul V, dobânda de întârziere în sumă de 5,5 milioane de lei şi penalitate de întârziere în sumă de 1,2 milioane de lei, cu titlu de creanţă chirografară de rangul VI.Oleg Teterea (în stânga lui Igor Dodon), pe Muntele Athos.

Compania a explicat în instanţă că aceste datorii au fost acumulate după ce, în 2008, Fabrica de conserve din Călăraşi a împrumutat 10 milioane de lei de la Oleg Teterea, în prezent preşedintele Organizaţiei Teritoriale din Cimişlia a PSRM şi apropiat al lui Igor Dodon. Banii urmau a fi rambursaţi până la 13 august 2010. Cu doar câteva luni înainte de asta, în aprilie 2010, Tetelea a cesionat această creanţă companiei Hunter Elit Club, cu toate drepturile de revendicare a banilor de la Fabrică. Precizăm că Tetelea a fost o perioadă de timp administrator al Hunter Elit Club.

Pentru că fabrica nu îşi onorase obligaţiile de rambursare a împrumutului, în iulie 2011, firma, care este acţionară la Fabrica de conserve din Călăraşi,  a semnat cu ultima un acord adiţional la contractul de împrumut din 2008,  obligând întreprinderea să îi plătească o penalitate de 0,1 % din suma restantă a datoriei pentru fiecare zi de întârziere.

Astfel, în baza acestor penalităţi, datoria, care în 2011 era de 7 milioane de lei (o parte din bani fuseseră deja restituiţi – n.r.), a generat pretenţii financiare suplimentare de peste 11 milioane de lei.

Examinând pretenţiile firmei, Curtea de Apel Chişinău a ignorat, în hotărârea adoptată în iulie curent, suma de 11 milioane de lei solicitată în calitate de penalităţi de la Fabrica de conserve. Pe 23 august curent, Curtea Supremă de Justiţie a judecat recursul Hunter Elit Club şi a stabilit că instanţa de apel  a examinat superficial cererea companiei şi a trimis dosarul spre rejudecare.

Presa a scris în repetate rânduri despre faptul că Hunter Elit Club ar fi o companie apropiată lui Igor Dodon. Potrivit Ziarului de Gardă, anterior, firma a fost administrată şi de cumnatul preşedintelui, Ghenadie Mereanu. Igor Dodon a respins de mai multe ori că ar avea vreo legătură cu această companie.