Indicele Dow Jones al Bursei de la New York se apropie de maximul istoric

Indicele Dow Jones al Bursei de la New York se apropie de maximul istoric
Sursa: jurnal.md/Mediafax Foto: politico.com 02.08.2017 08:43
Dow Jones, cel mai important indice al Bursei de la New York, evoluează marţi la cote de peste 21.980 de puncte şi ar putea atinge plafonul de 22.000 de puncte - maxim al tuturor timpurilor. Evenimentul este remarcat şi de preşedintele SUA Donald Trump, pe contul său de Twitter.

„Bursa ar putea atinge în prezent cele mai mari cotaţii, de 22.000 de puncte. A fost de 18.000 numai în urmă cu 6 luni, în ziua alegerilor. Mass-media menţionează rar aceste lucruri”, a postat Donald Trump.

Dow Jones Industrial Average, unul dintre simbolurile economiei şi pieţei de capital americane, include companii de notorietate mondială, de la conglomerate industriale precum General Electric, Boeing şi Caterpillar, până la bănci şi companii de servicii financiare ca Goldman Sachs, JPMorgan, Visa, American Express dar şi giganţi IT ca IBM, Intel, Cisco şi concerne care activează în industria bunurilor de larg consum şi comerţul cu amănuntul, precum Coca Cola, McDonald’s, Procter & Gamble ori Nike. Giganţii energetici Exxon şi Chevron sunt, de asemenea, incluşi în Dow Jones, la fel şi coloşii farmaceutici Pfizer şi Merck sau Walt Disney.

Indicele are în componenţă 30 de titluri. Dow Jones a fost creat de către Charles H. Dow, primul editor al publicaţiei The Wall Street Journal, şi a fost gândit ca un mijloc pentru a măsura performanţa pieţei bursiere din SUA, fiind lansat în data de 26 mai 1896.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI