Ucraina va acorda RM 10 mii de autorizaţii suplimentare pentru transportul de mărfuri

Ucraina va acorda RM 10 mii de autorizaţii suplimentare pentru transportul de mărfuri
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 31.07.2017 16:10
Ucraina va acorda Republicii Moldova 10 mii de autorizaţii suplimentare pentru transportul de mărfuri pe teritoriul său. Decizia a fost luată în cadrul şedinţei grupului de lucru moldo-ucrainean în domeniul transporturilor, care s-a desfăşurat  la Chişinău.
 
În cadrul reuniunii, membrii grupului de lucru au analizat situaţia privind funcţionalitatea podului Unguri-Broniţa, aflat la frontiera dintre Republica Moldova şi Ucraina şi au constatat că este gata pentru a fi deschis spre exploatare pentru autoturisme si autocare.

În ceea ce priveşte traseul Basarabeasca-Berezino, partea ucraineană a propus Republicii Moldova expedierea unei adresări comune partenerilor de dezvoltarea privind finanţarea unui studiu de fezabilitate privind funcţionalitatea acestui segment de cale ferată, care ar permite trenurilor de marfă din Republica Moldova să ajungă până în porturile din sudul Ucrainei.

În total urmează a fi restabiliţi circa 20 km de cale ferată pe teritoriul Ucrainei şi 1,5 km pe teritoriul Moldovei.
 
În cadrul şedinţei a fost parafat textul Protocolului cu privire la modificarea Acordului între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Ucrainei cu privire la comunicaţia internaţională auto, semnat la Chişinău la 20 martie 1993.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI