Update

Peste 80 de tone de mere din Republica Moldova, distruse cu buldozerul în Rusia

Peste 80 de tone de mere din Republica Moldova, distruse cu buldozerul în Rusia
Sursa: jurnal.md Foto: smolnews.ru 25.07.2017 13:48
17:03
Update

Reacţia ANSA la informaţia despre lotul de mere „moldoveneşti”, distrus cu buldozerul în Rusia

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor a reacţionat la informaţia difuzată de Rosselihoznadzor şi anunţă într-un comunicat de presă nu a eliberat documente permisive pentru exportul acestui lot de mere.

„Autorităţile de la Rosselihoznadzor au confirmat, la rândul lor, că documentele de provinienţă şi de însoţire nu sunt veridice. Cu această constatare a fost de acord şi proprietarul lotului de mere, agent economic, rezident în Federaţia Rusă, care n-a înaintat nici o probă, ce ar demonstra că merele provin din Republica Moldova”, se spune în comunicat.

„Tot el a dat acordul ca lotul de mere să fie nimicit”, a adăugat ANSA.

Peste 80 de tone de mere din Republica Moldova au fost distruse în Rusia. Întregul lot a fost zdrobit cu un buldozer şi îngropat într-un poligon din Smolensk. 

Merele din Moldova urmau să ajungă în mai multe regiuni din Federaţia Rusă. Potrivit serviciului de presă al Rosselhoznadzor, partida avea etichetele de marcaj rupte şi nu ar fi avut documentele fitosanitare necesare.

Recent, autorităţile de la Moscova au returnat în Republica Moldova aproape şapte tone de caise pe motiv că fructele ar fi fost infectate cu molii. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI