Carburanţii se scumpesc din nou! Cât va costa de mâine benzina şi motorina

Carburanţii se scumpesc din nou! Cât va costa de mâine benzina şi motorina
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 25.07.2017 13:57
Carburanţii se scumpesc a doua oară în această lună. Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi preţuri plafon de comercializare a benzinei şi motorinei pentru perioada 26 iulie - 8 august.

De mâine, un litru de benzină cu cifra octanică 95 se va scumpi cu 20 de bani şi va costa 16 lei şi 52 de bani. Motorina va costa cu 22 de bani mai mult şi va fi vândută la un preţ de 14 lei şi 20 de bani.

Precizăm că noile preţuri plafon vor fi valabile 14 zile calendaristice. Acestea au la bază patru componente principale: cotaţiile medii Platts pentru benzină; costurile de tranzacţionare aferente operaţiunii de import, inclusiv costurile de transport şi de asigurare; cota accizelor şi cota taxei pe valoarea adăugată, aplicate în conformitate cu Codul Fiscal şi marja comercială specifică, care cuprinde valoarea cheltuielilor şi profitul companiilor petroliere.

Consumatorii care observă preţuri mai mari pe piaţă sunt îndemnaţi să anunţe ANRE la numărul de telefon 0 800 10 800 sau la adresa de email anre@anre.md.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI