Într-o cuvântare la Forum, publicată până şi pe site-ul aşa-zisului guvern al autoproclamatei rmn, Pavel Sigal a declarat că pentru a depăşi criza economică cu care se confruntă regiunea separatistă, autorităţile ar trebui să realizeze rapid un plan de reforme, care să transforme Transnistria într-un soi de Singapore.

Potrivit lui Sigal planul ar urma să fie realizat în patru direcţii, care să cuprindă atât măsuri de relaxare fiscală, cât şi activităţi de susţinere a producătorilor locali. Totodată el a menţionat că pentru a le pune în aplicare ar fi nevoie de o voinţă politică a liderilor, dar şi de o cooperare cu mediul de afaceri.

Administraţia de la Tiraspol i-a acordat o atenţie deosebită lui Pavel Sigal şi îl prezintă ca pe economist şi om de afaceri remarcabil.
În acelaşi timp în Rusia, Pavel Sigal are o imagine de afacerist cu o reputaţie îndoielnică.

Astfel pe 19 noiembrie 2013, Pavel Sigal împreună cu alte opt persoane a fost reţinut în cadrul uneia dintre cele mai ample operaţiuni defăşurate de poliţia din Rusia. Potrivit unui comunicat de presă în operaţiune au fost implicate peste 800 de poliţişti, care au verificat 400 de entităţi economice.

Poliţia susţinea că prin intermediul Centrului de microfinanţare Pavel Sigal şi unii dintre angajaţii săi ar fi încasat ilegal circa 10,7 miliarde ruble (circa 300 milioane de dolari la cursul de atunci) din bugetul de stat sub formă de „capital de maternitate”.