Printre principalele prevederi ale documentului se regăseşte interzicerea difuzării mesajelor ce ţin de publicitatea şi promovarea producţiei alcoolice în instituţiile de învăţământ şi medico-sanitare. Totodată, orice formă de publicitate sau teleshopping pentru producţia alcoolică este interzisă minorilor, precum şi cea care îi implică pe aceştia.

De asemenea, se interzice orice formă de publicitate a producţiei alcoolice, inclusiv prin intermediul surselor de radio şi televiziune, presei scrise, reţelelor de internet, telefonice, telegrafice, serviciilor cinematografice şi video, în interiorul sau pe mijloacele de transport public şi pe trimiterile poştale.

Proiectul prevede, de asemenea, o serie de excepţii, dintre care face parte publicitatea producţiei alcoolice prin intermediul surselor de radio şi televiziune între orele 22.00 şi 7.00.

Aceasta va fi permisă şi în zonele publice stabilite de autorităţile administraţiei publice locale pentru perioada desfăşurării sărbătorilor naţionale şi tradiţionale, a evenimentelor specializate în domeniul fabricării şi circulaţiei producţiei alcoolice.