VIDEO

Gogoaşa revocării deputaţilor s-a dezumflat: PD a renunţat deja la această iniţiativă

Gogoaşa revocării deputaţilor s-a dezumflat: PD a renunţat deja la această iniţiativă
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 09.05.2017 19:25
S-a dezumflat gogoaşa revocării deputaţilor. Odată cu votarea în primă lectură a proiectului privind schimbarea sistemului electoral, Partidul Democrat nu mai insistă ca alegătorii să obţină dreptul de a-i demite pe aleşi. Acest deziderat a fost amânat.

Povestea revocării parlamentarilor a început grandios pe 6 martie. Tonul dat de Plahotniuc a fost menţinut de către membrii fracţiunii parlamentare a PD pe parcursul a două luni.

Despre revocarea deputaţilor s-a vorbit şi în ziua prezentării proiectului în plenul Parlamentului.

Partidul Democrat a promovat intens votul uninominal în stradă, prin organizarea colectării de semnături, dar şi în presa controlată de către oligarhul Vladimir Plahotniuc, inclusiv prin numeroase spoturi publicitare. Posibilitatea de a revoca deputatul a servit drept argument decisiv.

Precizăm că la sfârşitul săptămânii trecute Parlamentul a votat în primă lectură proiectul PD privind votul uninominal şi iniţiativa PSRM de trecere la sistemul electoral mixt. Cele două documente urmează să fie comasate pentru votarea în lectură finală a unei legi care nu va prevedea şi introducerea noţiunii de revocare a deputaţilor, aşa cum promitea PD. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI