Numărul moldovenilor care îşi declară veniturile, în creştere; Ce amenzi riscaţi dacă nu v-aţi prezentat la FISC

Numărul moldovenilor care îşi declară veniturile, în creştere; Ce amenzi riscaţi dacă nu v-aţi prezentat la FISC
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 03.05.2017 14:41
Serviciul Fiscal de Stat a finalizat procesul de primire a declaraţiilor cu privire la impozitul pe venit obţinut anul trecut de către moldovenii care nu practică activitate de întreprinzător.

Potrivit datelor preliminare, în total şi-au onorat obligaţiunea de contribuabil onest 194 655 de persoane fizice. În comparaţie cu anul precedent, cifra declaraţiilor depuse de către persoane fizice s-a majorat cu circa 35 000.  

Cei mai mulţi dintre moldoveni au semnat declaraţii precompletate (rapide), peste 16 mii au prezentat declaraţia pe impozitul pe venit pe suport de hârtie, iar alţi peste 6 mii – în format electronic.

Potrivit Codului Fiscal, persoanele fizice care nu au depus declaraţia cu privire la impozitul pe venit în termenii stabiliţi de legislaţie, riscă să se aleagă cu amendă în valoare de 1000 de lei în cazul neprezentării declaraţiei cu privire la impozitul pe venit.

Totodată, cei care au prezentat date eronate în declaraţie riscă o amendiă de 1000 de lei.

Potrivit prevederilor Codului Fiscal, persoanele fizice au avut obligaţia de a depune Declaraţia cu privire la impozitul de venit până la data de 30 aprilie 2017, însă din cauza zilelor de odihnă, acest termen a fost prelungit până pe 2 mai.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI