Ministrul Brexitului susţine că Marea Britanie nu va plăti factura de divorţ de 100 de miliarde de euro

Ministrul Brexitului susţine că Marea Britanie nu va plăti factura de divorţ de 100 de miliarde de euro
Sursa: www.digi24.ro Foto: Gulliver/ Getty Images 03.05.2017 13:19
Ministrul Brexitului, David Davis, a declarat miercuri dimineaţă că Marea Britanie nu are de gând să plătească 100 de miliarde de euro pentru semnarea unui acord de ieşire din Uniunea Europeană, transmite BBC.

De asemenea, ministrul britanic a precizat că ţara îşi va plăti obligaţiile financiare, dar nu va acoperi orice notă de plată. Reacţia guvernantului vine după ce jurnaliştii Financial Times au publicat un material, în care au explicat creşterea obligaţiilor financiare de la 60 la 100 de miliarde de euro pentru finalizarea Brexitului.

David Davis a declarat că Marea Britanie ia în serios ”drepturile şi obligaţiile” impuse de blocul comunitar, dar susţine că nu a văzut până acum nicio sumă din partea oficialilor de la Bruxelles. Michel Barnier urmează să-şi publice recomandările cu privire la negocierea ieşirii Marii Britanii din UE.

O sursă europeană a precizat că oficialii de la Bruxelles nu au de gând să discute despre o sumă aproximativă a notei de plată pentru Brexit.

De asemenea, ministrul a declarat că o notă de plată de 100 de miliarde de euro este inacceptabilă pentru Marea Britanie.

Uniunea Europeană a insistat că britanicii vor trebui să accepte anumite costuri, inclusiv plata obligaţiilor financiare pentru exerciţiul bugetar anual, care se încheie la un an după ieşirea Regatului Unite.

Liderii europeni au declarat deja că acoperirea notei de plată este o precondiţie pentru discutarea unui posibil acord economic post-Brexit între Marea Britanie şi UE.
 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI