Conceptul de cryptocurrency sau monedă virtuală a fost folosit foarte mult în ultimii ani. La această oră, se tranzacţionează pe glob foarte multe astfel de monezi şi există un număr important de persoane ce speră să se îmbogăţească. Deasupra tuturor s-a aflat Bitcoin, iar moneda continuă să fie folosită ca referinţă pentru un sistem monetar ce părea absurd în urmă cu 10 ani.

Valoarea Bitcoin nu a fost întotdeauna la fel de sigură ca acum. Au existat perioade în care a fluctuat teribil. Au fost momente în care era evident că mai bine arunci banii pe geam, decât să-i converteşti într-o monedă care există doar în mediul virtual. Au trecut acele vremuri, iar în momentul în care un Bitcoin a depăşit pragul psihologic de 1000 de dolari, foarte mulţi investitori au început să cocheteze cu astfel de investiţii în format digital.

În 2013, Bitcoin se tranzacţiona cu 1000 de dolari. La scurt timp după, problemele de la o firmă de conversie intitulată Mount Gox au funcţionat ca o lovitură enormă adusă valorii Bitcoin, scrie playtech.ro. La fel ca în cazul unei firme a cărei valoare tranzacţionată la bursă fluctuează în funcţie de zvonuri şi ştiri, a devenit evident că la fel se întâmplă şi în cazul Bitcoin. De mai bine de un an însă, valoarea Bitcoin s-a stabilizat şi a intrat pe un făgaş ascendent. Pornind de la această premisă, pentru prima oară în istoria monezii, valoarea unui singur Bitcoin este acum de 2000 de dolari. Pentru a avea în vedere cât de importantă este această monedă în economia mondială, e bine de reţinut că valoarea totală a monezilor Bitcoin aflate în circulaţie este de 32.92 miliarde de dolari.

Din totalul monezilor digitale criptografice ce se tranzacţionează în fiecare colţ al mapamondului, Bitcoin reprezintă 47%. Întreaga piaţă de monezi similare ca metodă de operare cu Bitcoin este de 70 miliarde de dolari, deşi s-ar putea să crească la aflarea veştii de mai sus.