Comisia Europeană amendează Facebook cu 110 milioane de euro

Comisia Europeană amendează Facebook cu 110 milioane de euro
Sursa: jurnal.md/capital.ro Foto: AP 18.05.2017 13:57
Comisia Europeană (CE) a anunţat joi că va amenda reţeaua de socializare Facebook cu 110 milioane de euro pentru că a furnizat informaţii înşelătoare în timpul preluării serviciului de mesagerie WhatsApp, în 2014, transmite Reuters.

Apreciind că este "o amendă proporţională şi descurajantă", CE a precizat că reţeaua de socializare a susţinut la preluarea WhatsApp că nu poate asocia în mod automat conturile utilizatorilor celor două companii dar după doi ani a lansat un serviciu care avea exact această funcţie. 

"Comisia Europeană a descoperit că, în pofida declaraţiilor Facebook din timpul preluării serviciului de mesagerie WhatsApp în 2014, posibilitatea tehnică de a asocia în mod automat conturile utilizatorilor celor două companii exista încă din 2014 iar angajaţii Facebook erau conştienţi de o astfel de posibilitate", susţine Executivul comunitar. 

Aplicaţia de mesagerie WhatsApp a fost amendată vineri cu trei milioane de euro (3,3 milioane de dolari) în Italia pentru transparenţă insuficientă în privinţa împărţirii datelor cu firma mamă Facebook.

WhatsApp a fost preluată de reţeaua de socialziare în 2014. Doi ani mai târziu, a introdus noi politici de confidenţialitate prin care Facebook a obţinut acces la datele utilizatorilor WhatsApp. Posibilitatea ca utilizatorii WhatsApp să refuze transferul datelor "a fost indicată într-un mod inadecvat", susţine Autoritatea de reglementare din Italia, AGCM.

De asemenea, instituţia a criticat WhatsApp pentru că a introdus "clauze incorecte" în reglementările sale, cum ar fi dreptul companiei de a anula unele servicii sau de a începe să taxeze clienţii fără a-i avertiza.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI