Peste 200 de medicamente, înregistrate la preţuri de producător mai mici în medie cu circa 5%

Peste 200 de medicamente, înregistrate la preţuri de producător mai mici în medie cu circa 5%
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 17.05.2017 10:41
Agenţia Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale anunţă că a înregistrat preţurile de producător pentru 229 de medicamente, în aprilie 2017. În monedă naţională, preţurile sunt în medie cu 4,7% mai mici comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Medicamentele, înregistrate cu preţuri de producător sunt antiemetice, antihistaminice, antiinflamatoare/antireumatice nesteroidiene, antibacteriene, antipsihotice, antiagregante plachetare, analgezice/antipiretice.

Totodată, acestea sunt blocante selective ale canalelor de calciu, soluţii de electroiliţi, simpatomimetice, mucolitice, antibiotice, preparate cardiace, etc..

Agenţia a eliberat autorizaţiile de import pentru 266 de produse farmaceutice, iar alte 121 au trecut procedura de autorizare/reautorizare pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, în luna aprilie 2017, Comisia Medicamentului a avizat pozitiv cu 33 de preparate mai mult comparativ cu aprilie 2016.

Din numărul total de medicamente, 41 au trecut autorizarea primară, iar 80 preparate farmaceutice au fost reautorizate. Majoritatea medicamentelor sunt produse în ţările Uniunii Europene.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI