VIDEO

Agricultor, despre preţul de peste 200 lei pentru un kg de cireşe: Nu ne fac faţă

Agricultor, despre preţul de peste 200 lei pentru un kg de cireşe: Nu ne fac faţă
Sursa: jurnal.md Foto: captură unimedia.info 17.05.2017 07:34
Directorul executiv al Fedraţiei Naţionale a Fermierilor, Vasile Mârzenco, susţine că preţurile exagerate la cireşe şi căpşuni sunt o situaţie de moment care nu ne face faţă. Aşa a comentat invitatul în cadrul emisiunii Alb&Negru de la Unimedia costul exagerat de pe piaţă al fructelor autohtone. 

”Sunt preţuri care nu ne fac faţă. Este o situaţie de moment. Cu asemenea preţuri blocăm consumul. Nu poate nimeni să dicteze preţurile, dar nu este normal să fie propuse asemenea preţuri pe piaţă. Trebuie să luăm în calcul şi posibilităţile consumatorilor. Preţurile trebuie să fie rezonabile. Cartoful cred că ar trebui să coste 6-7 lei, cireşele 10-15 de lei, căpşunele 15-25 lei, atunci când este recolta în masă”, a menţionat invitatul.

Fermierul vine şi cu anumite recomandări pentru consumatori.

”Recomand să ne respectăm unii pe alţii, consumatorii noştri să procure produse autohtone, iar noi să le propunem preţuri pe care ei să şi le permită. Consumatorul să înţeleagă faptul că tare greu se produce orice în R. Moldova”, a precizat agricultorul.

Vasile Mârzenco admite că anul acesta preţurile la produsele agricole autohtone ar putea fi mai mari decât cele de anul trecut, pentru că mulţi producători nici nu au plantat legume, din lipsă de bani.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI