Lansarea conexiunii aeriene dintre Chişinău şi Emiratele Arabe Unite (EAU) a fost discutată de către directorul Autorităţii Aeronautice Civile Radu Bezniuc şi directorul general adjunct al Autorităţii Aeronautice Civile din EAU, Omar Bin Ghaleb. La discuţie au participat şi managerii seniori pentru politici aeriene al Emirates Airline şi Etihad Airways, Thariq Mahmood şi Daniel Hailu, şi managerul pentru afaceri externe al companiei Flydubai, Waleed Al Jaziri.

Oferta Moldovei

Directorul AAC Radu Bezniuc a salutat decizia Flydubai de a intra din nou pe piaţa aeriană din Republica Moldova, estimând că acest pas va fi benefic pentru ambele state. În acelaşi timp, el a informat reprezentanţii companiilor aeriene despre posibilitatea de a efectua curse cargo de pe aeroporturile din Republica Moldova, în contextul obiectivului de a crea în ţara noastră un hub regional de transport aerian.

”Piaţa aeriană din Republica Moldova este în continuă dezvoltare şi a avansat mult odată cu implementarea Cerului Unic European. Prin venirea unor astfel de companii intercontinentale cu potenţial Emirates Airline sau Ethiad Airways, acest obiectiv va deveni realitate foarte rapid”, a spus Radu Bezniuc.

Managerii companiilor aeriene din Emiratele Arabe, au promis că oferta autorităţilor de la Chişinău va fi examinată detaliat de către bordurile companiilor pentru a valorifica la maxim oportunităţile oferite de Acordul privind serviciile aeriene între Moldova şi EAU. Anterior, în octombrie 2015, Autoritatea Aeronautică a mai anunţat că Fly Dubai că va relansa în câteva luni cursele directe între Dubai şi Chişinău. Au trecut doi ani şi jumătate, dar lucrurile nu s-au schimbat.Fly Dubai a intrat pe piaţa aeriană din Republica Moldova pe 20 noiembrie 2013, iar Chişinăul a devenit cea de a 66 destinaţie a companiei. Peste un an şi jumătate, pe 20 mai 2015, compania şi-a suspendat zborurile din motive comerciale.

Nunta de 100 de milioane

Compania a fost înfiinţată de şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedinte şi prim-ministru al EAU şi conducătorul Emiratului Dubai.

Şeicul este unul dintre cei maI bogaţi oameni din lume. Doar nunta sa cu principesa Salama, ce a avut loc în anul 1981, a costat 100 de milioane de dolari, fiind considerată cea mai extravagantă nuntă din lume potrivit unui top Forbes. Special pentru nunta conducătorului Dubaiului a fost construit un stadion cu 20.000 de locuri.

Şi celelate două companii aeriene din Emirate au ca fondatori şeici, membri ai familiei regale.