VIDEO

În România, locurile de muncă în sistemul bugetar devin din ce în ce mai atractive

În România, locurile de muncă în sistemul bugetar devin din ce în ce mai atractive
Sursa: jurnal.md Foto: economica.net 11.05.2017 19:31
În timp ce majoritatea bugetarilor din Republica Moldova abia de reuşesc să trăiască de la o lună la alta, în România locurile de muncă la stat devin tot mai atractive. Chiar şi angajaţii marilor companii private tind să migreze către administraţia publică, unde salariile cresc simţitor. Drept dovadă, un reportaj realizat de Digi24 arată că la un concurs de angajare organizat la Primăria Iaşi, pentru nouă posturi vacante candidează 80 de persoane. 

Muncă la stat şi un salariu bun. Asta îşi doresc cei 80 de candidaţi înscrişi la concursul de angajare de la Primăria Iaşi. Pentru posturile scoase la concurs, lefurile au crescut, de luna trecută, cu 20 la sută şi au depăşit 2 mii de lei, echivalentul a 10 mii de lei moldoveneşti. Majoritatea candidaţilor au decis să renunţe la jobul din sectorul privat pentru o carieră în administraţia publică.

Interesul sporit pentru un loc de muncă la stat îi bucură pe cei de la Primărie, deoarece astfel se pot asigura că îi vor alege pe cei mai buni. Însă, chiar şi după ocuparea posturilor vacante, ar mai fi nevoie de încă 200 de angajaţi. Potrivit proiectului Legii salarizării unitare din România, creşterile salariale în administraţia publică locală vor avea loc şi anul viitor. 

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI