Decizia a fost adoptată de Curtea de Apel Chişinău la cererea Lidiei Cecan-Scrimniciuc, o fostă angajată a companiei statului. Ea a cerut încă în 2014, în instanţa, plata salariilor restante. O decizie a Judecătoriei Centru a obligat Sky Alliance la plata a peste 90.000 de lei salarii restante şi penalităţi de întârziere.

În decizia din martie 2017 a Curţii de Apel nu este menţionat dacă Sky Alliance SA a achitat sau nu datoria. În acelaşi timp, instanţa a ridicat lui Jardan Petru, actualul şef al companiei Avia Invest (Aeroportul Internaţional Chişinău) dreptul de administrare a Sky Alliance, aflată şi în proces de reorganizare. Potrivit deciziei instanţei în calitate de administratorul insolvabilităţii al SA Sky Alliance în proces de reorganizare, a fost desemnat Iurie Ispas, acesta urmând să notifice creditorii despre înregistrarea cererilor de validare a creanţelor în vederea întocmirii tabelului definitiv al creanţelor până pe 25 aprilie 2017.

Compania Sky Alliance a fost fondată în 2003 de întreprinderea de stat  Aeroportul International Chisinau şi SA AIR Moldova, mai scrie Mold-Street.

La începutul anului 2004, Sky Alliance avea un capital social de 1,5 milioane lei şi era specializată în vânzarea biletelor pentru rutele aeriene, prestarea serviciilor la terminalul VIP de pe teritoriul aeroportului internaţional Chişinău, precum şi a serviciilor turistice. În 2004 anunţa că va deschide până o reţea de reprezentanţe pe întregul teritoriu al republicii.

În prezent însă compania a rămas doar cu datorii şi are un capital social de doar 10.000 de lei.