Tudor Copaci va fi directorul general al Consiliului de Administraţie al ANRE pentru un termen de şase ani.

Candidatura lui Tudor Copaci a fost aleasă în urma unui concurs organizat de Comisia economică, în care s-au înscris 12 persoane. Modul în care a fost organizat acest concurs a fost criticat de mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile şi experţi în energetică care au solicitat audieri deschise. Şi asta pentru că membrii Comisiei economie, buget şi finanţe, care desemnează candidaţii conform legii, nu ar avea suficiente cunoştinţe specifice domeniului energetic, unul foarte complex.

Din Consiliul de Administraţie al ANRE fac parte cinci directori. Directorul general este desemnat de Parlament la propunerea preşedintelui Parlamentului, cu avizul pozitiv al comisiei de profil.

Tudor Copaci s-a născut la 14 iunie 1971 şi este specialist în finanţe şi bani. Este absolvent al Universităţii de Stat din Republica Moldova (facultatea de fizică) şi a Academiei de Studii Economice (facultatea de finanţe).
 
Pe parcursul activităţii profesionale a ocupat diferite funcţii atât în structurile de stat, cât şi sectorul privat – secretar general al Guvernului (2016), viceministru al economiei şi comerţului (2008 - 2009 ), viceministru al economicei (2013 – 2015);  director general al Agenţiei Agroindustriale “Moldova-Vin” (2009), director general al Agenţiei Proprietăţii Publice (2009-2013), director financiar „Doina Vin” S.R.L. (2004 - 2005), director executiv Unitatea de Implementare a Grantului acordat de Guvernul Japoniei (2005 – 2009), analist financiar Raiffeisen Investment AG (2002 – 2004), etc.