Un raport al Curţii de Conturi arată că bugetul public a ratat venituri considerabile din cauza managementului defectuos al spaţiilor date în chirie de reprezentanţii unor instituţii subordonate Ministerului Sănătăţii. Printre acestea se numără Centrul Naţional de Sănătate Publică, Colegiul de Medicină din Bălţi şi Centrul de Excelenţă în Medicină şi Farmacie din Chişinău.

Astfel, conducerea Colegiului de Medicină din Bălţi a ratat aproape 300 de mii de lei de pe urma dării în locaţiune a peste 217 metri pătraţi. Centrul de Excelenţă în Medicină şi Farmacie din capitală a pierdut în jur de 200 de mii de lei, iar Centrul Naţional de Sănătate Publică - peste jumătate de milion de lei. Reprezentanţii CNSP nu au explicat situaţia, trecând direct la asigurări.

Bugetul public a fost prejudiciat şi în urma exmatriculării mai multor studenţi care au beneficiat de finanţare de la stat.

Potrivit auditorilor, cele mai mari pierderi, peste 20 de milioane de lei, au fost înregistrate după ce au fost daţi afară peste 120 de studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testimiţanu", care au beneficiat de finanţare bugetară. Reprezentanţii instituţiei se declară neputincioşi şi dau vina pe legislaţia imperfectă.

Instituţiile vizate în raportul de audit au la dispoziţie două luni pentru a informa Curtea de Conturi dacă au dat curs recomandărilor şi au rezolvat problemele depistate.