Angajaţii Căii Ferate ies sâmbătă la proteste: Restanţele salariale depăşesc 130 de milioane de lei

Angajaţii Căii Ferate ies sâmbătă la proteste: Restanţele salariale depăşesc 130 de milioane de lei
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 06.03.2017 16:29
Angajaţii întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova” ies din nou la proteste pentru a cere achitarea restanţelor salariale. Suma datoriilor salariale depăşeşte 130 de milioane de lei, iar celor  9800 de angajaţi rămâne incertă, spun reprezentanţii Federaţiei Sindicală a Feroviarilor din Republica Moldova.

Mitingul de protest se va desfăşura sâmbătă, 11 martie, între orele 10.00-13.00. Coloana de protestatari va porni de la Gara Feroviară Chişinău, până în faţa clădirii Guvernului.

„Mitingul va fi susţinut de toate centrele sindicale naţionale, membre ale Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova. Principala revendicare a manifestanţilor va fi achitarea, până la 31 martie curent, a restanţelor la salarii, cu compensarea pierderilor cauzate de neachitarea la timp a salariului pentru fiecare angajat”, precizează sindicatele.

Alte cerinţe ţin de restabilirea duratei normale a timpului de muncă de 40 ore pe săptămână, cu anularea şomajului tehnic stabilit pentru ziua de vineri a fiecărei săptămâni lucrătoare şi majorarea salariului.

Amintim că pe parcursul anului trecut, angajaţii Căilor Ferate şi-au revendicat drepturile salariale, desfăşurând proteste la locul de muncă sau în faţa instituţiilor publice. Din cauza problemelor apărute în urma neachitării salariilor, tot mai mulţi feroviari abandonează serviciul.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI