Modul în care a fost organizat acest concurs a fost criticat de mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile şi experţi în energetică care au solicitat audieri deschise. Şi asta pentru că membrii Comisiei economie, buget şi finanţe, care desemnează candidaţii conform legii, nu ar avea suficiente cunoştinţe specifice domeniului energetic, unul foarte complex.

În prezent, din Consiliul de Administraţie al ANRE fac parte patru directori, deşi trebuie să activeze cinci. Anterior, în presă s-a scris că şefii acestei structuri au un salariu de aproximativ v de mii de lei.

„Mie îmi place salariul pe care îl am la agenţia la care lucrez (Agenţia Proprietăţii Publice). Este mai mic, dar şi responsabilităţile sunt mai mici”, a declarat anterior Copaci.

Tudor Copaci s-a născut la 14 iunie 1971 şi este specialist în finanţe şi bani. Este absolvent al Universităţii de Stat din Republica Moldova (facultatea de fizică) şi a Academiei de Studii Economice (facultatea de finanţe).
 
Pe parcursul activităţii profesionale a ocupat diferite funcţii atât în structurile de stat, cât şi sectorul privat – secretar general al Guvernului (2016), viceministru al economiei şi comerţului (2008 - 2009 ), viceministru al economicei (2013 – 2015);  director general al Agenţiei Agroindustriale “Moldova-Vin” (2009), director general al Agenţiei Proprietăţii Publice (2009-2013), director financiar „Doina Vin” S.R.L. (2004 - 2005), director executiv Unitatea de Implementare a Grantului acordat de Guvernul Japoniei (2005 – 2009), analist financiar Raiffeisen Investment AG (2002 – 2004), etc.