Knight Frank, cea mai mare reţea globală deţinută privat în domeniul imobiliar, a lansat The Wealth Report, cel mai prestigios studiu asupra averilor private globale. Ediţia a 11-a a raportului prezintă o perspectivă asupra comportamentului persoanelor ultra-bogate din lume (UHNWI - „ultra high net worth individuals”, cu o avere mai mare de 30 milioane de dolari), distribuţia globală a bogăţiei şi oraşele care domină din acest punct de vedere.

Cele mai multe persoane ultra-bogate din lume trăiesc în America de Nord (aproximativ 73.000) şi în Europa (49.600), iar Asia rămâne pe locul trei, dar foarte aproape de Europa, cu aproximativ 46.000 UHNWI. Previziunile pentru următorii 10 ani arată că Asia va depăşi considerabil Europa.

„Chiar dacă vom avea o perspectivă economică mai clară pentru Marea Britanie şi SUA doar în următoarele 12-24 de luni, raportul constată că în Europa, Marea Britanie rămâne pe locul 1 în ceea ce priveşte populaţia ultra-bogată, cu o estimare de creştere de 30% în următorii 10 ani”, notează autorii studiului.