O companie americană va explora hidrocarburile din sudul RM şi va investi peste 6 milioane de dolari în următorii cinci ani

O companie americană va explora hidrocarburile din sudul RM şi va investi peste 6 milioane de dolari în următorii cinci ani
Sursa: jurnal.md Foto: gov.md 03.03.2017 15:23
Compania americană „Frontera Resources” va investi aproximativ 6 milioane de dolari şi va crea între 200 şi 300 de locuri de muncă în Republica Moldova.

Anunţul a fost făcut astăzi de către directorul executiv al companiei, Steve Nicandros, care a semnat o declaraţie de colaborare între Guvernul Republicii Moldova şi „Frontera Resources International” privind explorarea hidrocarburilor în bazinul Dobrogea din sudul Republicii Moldova.  

Compania americană va explora hidrocarburile din sudul Republicii Moldova şi va investi peste 6 milioane de dolari în următorii cinci ani, cu potenţial de creştere la 50-100 de milioane, în caz de succes. Totodată, investitorul va crea aproximativ 300 de locuri de muncă.

„Frontera Resources” este o companie internaţională de explorare şi producţie de petrol şi gaze naturale, înfiinţata în 1996.

Prioritatea companiei este identificarea oportunităţilor şi operarea pe pieţele emergente din Europa de Est în jurul Mării Negre.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI