Moneda britanică s-a depreciat cu 0,6% până la 1,2377 dolari pentru o liră şi a fost cel mai slab performer din rândul monedelor din G10. În cursul zilei de miercuri, ambasadorul britanic pe lângă UE, Tim Barrow, va înmâna personal preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, scrisoarea prin care Executivul de la Londra notifică activarea articolului 50 din Tratatul de la Lisabona.

'Cel mai probabil, cei care au vândut sunt investitorii îngrijoraţi de procesul de ieşire', a declarat Mansoor Mohi-uddin, analist la NatWest Markets, o divizie a grupului bancar Royal Bank of Scotland Group Plc. Potrivit lui Mansoor nu există alte ştiri care să alimenteze vânzările, altele decât informaţia că premierul Theresa May a semnat scrisoarea care declanşeaza Brexitul.

După ce Executivul de la Londra notifică activarea articolului 50 din Tratatul de la Lisabona, va începe numărătoarea inversă pentru stabilirea, prin negocieri, a condiţiilor ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar şi a viitoarelor relaţii dintre această ţară şi UE, inclusiv relaţii comerciale, proces care, conform aceluiaşi articol din tratat, ar trebui să fie finalizat într-un termen de doi ani.

Bursa japoneză a închis şedinţa de miercuri în creştere uşoară cu 0,08%, indicele principal Nikkei-225 a ajuns la valoarea de 19.217,48 puncte, în creştere cu 14,61 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite AFP.