Sursa scrie că investigaţia privind spălarea de miliarde va fi publicată concomitent în Republica Moldova, Rusia, Marea Britanie, Italia, SUA, dar şi în alte ţări. Mai mult, în articol se menţionează că vor fi anunţate numele angajaţilor FSB care stau în spatele spălărilor de miliarde.

În context, vicepreşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Alexandru Slusari, a publicat numele funcţionarilor care activau în perioada 2012-214, atunci când s-a efectuat spălarea de miliarde:

1. Vladimir Plahotniuc - prim-vicepreşedinte al Parlamentului si al Partidului Democrat, care oficial controla Procuratura Generală şi CNA, neoficial - Banca Naţională a Moldovei;
2. Vladimir Filat - prim-ministru RM până pe 5 martie 2013, dar şi preşedintele PLDM;
3. Iurie Leancă - prim-ministru RM de la 30 mai 2013;
4. Dorin Drăguţan - guvernatorul Băncii Naţionale, care nu ar fi putut să nu observe scoaterea din ţară a sumelor imense;
5. Cornel Gurin - procuror general;
6. Viorel Chetraru – şeful Centrului Naţional Anticorupţie;
7. Anatol Arapu - ministrul Finanţelor;
8. Valeriu Lazar - ministrul Economiei până în 2014;
9. Andrian Candu - vicepreşedintele Parlamentului, anterior ministrul Economiei.

„Aţi au auzit în acea perioadă de la cineva din cei enumeraţi măcar un cuvânt despre faptul că Moldova s-a transformat în „spălătoria” Europei pentru banii murdari? Crede cineva că aceşti indivizi nu au ştiut despre ceea ce se întâmpla în judecătoriile şi băncile noastre? A fost cineva dintre ei tras la răspundere pentru complicitate sau neglijenţă în serviciu? Mai mult, Plahotniuc şi Candu pretind să ne conducă şi în continuare. Ceilalţi, în afară de Filat, stau bine mersi, după ce singuri au plecat din funcţii, ridicând nişte indemnizaţii egale cu pensiile cumulative ale miilor de cetăţeni”, a scris vicepreşedintele Platformei DA pe pagina sa de Facebook.

Totodată, Alexandru Slusari a menţionat că în condiţiile în care persoanele enumerate mai sus nu vor fi pedepsite, Republica Moldova va fi şi în continuare furată.

„Unicul om care cu riscuri enorme pentru viaţa sa a deconspirat schema de spălare a miliardelor prin memorii publice adresate instituţiilor internaţionale a fost Andrei Năstase. Atunci Poalelungi şi procurorii Harunjen şi Morari, cu zâmbete cinice, spuneau că nu sunt probe. Ceilalţi se pregăteau de furtul miliardelor din sistemul bancar şi rezervele Băncii Naţionale. Într-adevăr, dacă este posibil de spălat cu atâta uşurinţă 22 de mlrd. de dolari, de ce să nu sustragi din băncile Moldovei un miliard de euro? Cetăţeni, dacă persoanele specificate mai sus nu vor fi trase la răspundere politică şi juridică, ţara noastră va fi furată în continuare în aceleaşi proporţii!”, a menţionat Alexandru Slusari.