Potrivit SEC pagubele provocate de „sutele de mii” tranzacţii frauduloase operate de compania Avalon pe piaţa titlurilor de valoare din SUA se ridică la 28 de milioane de dolari, scrie Mold-Street.

Avalon acţiona prin firma de brokeraj din New York „Lek Securities” specializată în efectuarea operaţiunilor de bursă în interesul cetăţenilor străini. 
Avalon a atras în operaţiunile sale comercianţi din Europa de Est şi Asia. Persoanele implicate în schema frauduloasă mai întâi plasau comenzi de cumpărare sau vânzare a titlurilor de valoare, după care rapid le anulau. Astfel, ei îi forţau pe partenerii săi să achiziţioneze pachete de acţiuni la preţuri umflate artificial.

Comisia de supraveghere a pieţei de capital din SUA a îngheţat deja activele companiei Avalon aflată sub umbrela „Lek Securities” şi a obţinut permisiunea instanţei de a solicita dezgheţarea fondurilor retrase în mod ilegal de această companie în afara Statelor Unite.

În baza documentului făcut public de către Comisia de supraveghere a pieţei de capital din SUA, depus la Judecătoria Districtului de Sud din New York, instanta a emis un mandat pentru arestarea activelor Avalon.