Mitingul de protest se va desfăşura astăzi, între orele 10.00-13.00. Coloana de protestatari va porni de la Gara Feroviară Chişinău, până în faţa clădirii Guvernului.

„Mitingul va fi susţinut de toate centrele sindicale naţionale, membre ale Confederaţiei Naţionale a Sindicatelor din Moldova. Principala revendicare a manifestanţilor va fi achitarea, până la 31 martie curent, a restanţelor la salarii, cu compensarea pierderilor cauzate de neachitarea la timp a salariului pentru fiecare angajat”, precizează sindicatele.

Alte cerinţe ţin de restabilirea duratei normale a timpului de muncă de 40 ore pe săptămână, cu anularea şomajului tehnic stabilit pentru ziua de vineri a fiecărei săptămâni lucrătoare şi majorarea salariului.

Amintim că pe parcursul anului trecut, angajaţii Căilor Ferate şi-au revendicat drepturile salariale, desfăşurând proteste la locul de muncă sau în faţa instituţiilor publice. Din cauza problemelor apărute în urma neachitării salariilor, tot mai mulţi feroviari abandonează serviciul.