Bugetul municipiului Chişinău, aprobat în prima lectură cu un deficit de 400 de milioane de lei

Bugetul municipiului Chişinău, aprobat în prima lectură cu un deficit de 400 de milioane de lei
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 10.02.2017 12:56
Bugetul municipiului Chişinău pentru anul 2017 a fost aprobat ieri în prima lectură, cu votul a 28 de consilieri, informează Moldpres.

Documentul prevede venituri de aproximativ 3,3 miliarde de lei, cheltuieli în sumă de 3,67 miliarde de lei şi respectiv un deficit bugetar de circa 400 milioane de  lei. Drept sursă de acoperire a deficitului vor fi folosite mijloacele financiare obţinute din vânzarea activelor fixe, sursele externe, precum şi sursele interne de finanţare. Din suma veniturilor, circa 1,5 mlrd de lei sunt transferuri de la bugetul de stat.

Din bugetul municipal pentru anul curent, cei mai mulţi bani vor fi alocaţi pentru învăţământ – 1,7 miliarde de lei, pentru ocrotirea sănătăţii - 67 de milioane de lei, pentru cultură - aproape 155 milioane de lei, cheltuieli de ordin social – 2,19 milioane de lei etc., iar zece milioane de lei sînt preconizaţi pentru Fondul de rezervă al municipalităţii.

Totodată, se prevede rambursarea împrumuturilor în sumă de 123718,4 mii lei.

Consilierii urmează să vină cu modificări şi propuneri la buget, după care va fi votat în lectura a doua.

În prezent, municipalitatea activează în baza unui buget provizoriu. Bugetul municipal pentru anul 2016 a fost aprobat în luna iulie, cu un deficit în sumă de o sută milioane lei.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI