Sistemul tichetelor de masă ar putea fi implementat şi în Republica Moldova

Sistemul tichetelor de masă ar putea fi implementat şi în Republica Moldova
Sursa: jurnal.md Foto: wall-street.ro 01.02.2017 17:46
Sistemul tichetelor de masă ar putea fi implementat şi în Republica Moldova. Un proiect de lege în acest sens  a fost înregistrat la Parlament.

Potrivit proiectului, tichetele de masă vor avea o valoare de 45 de lei per zi efectiv lucrată. Aceşti bani nu se vor impozita şi vor putea fi utilizaţi exclusiv pentru produse alimentare la prezentarea buletinului de identitate. Valoarea tichetelor de masă va fi indexată anual.

Proiectul interzice reducerea salariului angajaţilor în cazul introducerii sistemului de tichete de masă. Totodată este interzisă folosirea tichetelor de masă pentru procurarea articolelor din tutun şi a băuturilor alcoolice.

Tichetele vor putea fi utilizate în magazine alimentare, cantine, restaurante sau cafenele. De asemenea, ele nu vor putea fi schimbate pe bani şi nu va fi dat rest din valoarea tichetului.  

Pentru prima dată tichetele de masă au fost emise în 1954. În prezent, mai multe ţări europene, inclusiv Marea Britanie, Italia, Belgia, România şi altele aplică acest sistem.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI