Direcţia generală educaţie a Consiliului Municipal Chişinău îşi ia maşină de 34.000 de euro

Direcţia generală educaţie a Consiliului Municipal Chişinău îşi ia maşină de 34.000 de euro
Sursa: www.jc.md Foto: FOTO SIMBOL 07.11.2017 13:37
În timp ce dădacele, bucătarii şi alţi angajaţi ai instituţiilor educaţionale au salarii de 1.000 de lei, Direcţia generală, educaţie, tineret şi sport a organizat la 3 noiembrie curent o licitaţie publică pentru procurarea unui automobil de 34.110 euro, scrie Jurnal de Chişinău.

Persoana responsabilă de această achiziţie este chiar şeful interimar al direcţiei, Alexandru Fleaş, care în august curent declara că în instituţiile preşcolare nu ajung 576 de angajaţi, invocând drept motiv salariul mic.

„Am încercat toate metodele, începând de la direcţiile de învăţământ până la Agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, am publicat locurile vacante atât pe site-urile direcţiilor, precum şi pe reţelele de socializare, am apelat chiar şi la părinţi. Atâta timp cât salariul va fi mic pentru acest personal, va fi complicat”, spunea atunci Fleaş.

Jurnal de Chişinău a încercat să-l contacteze pe şeful interimar al direcţiei, dar la numărul de telefon indicat răspunde o altă persoană - Elena Vorotneac, şefa interimară a Secţiei Informare şi relaţii cu comunitatea, care a declarat că automobilul este destinat Centrului Psiho-Socio-Pedagogic din cadrul direcţiei.

„Automobilul este necesar pentru grupul de lucru, pentru psihologii care vor merge în instituţiile de învăţământ pentru aplanarea diverselor probleme, până acum, aceştia mergeau din cont propriu”, a menţionat Vorotneac.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI