Suspendarea contractului individual de muncă se va face din iniţiativa ambelor părţi sau doar a uneia. Astfel, după intrarea în vigoare a modificărilor propuse la Codul Muncii, salariatul care are un copil bolnav sau un copil cu dizabilităţi va putea cere angajatorului suspendarea contractului individual de muncă pe o perioadă de doi ani, iar angajatorul va fi obligat să accepte acest lucru. 

De asemenea, modificarea legislaţiei va spori nivelul de protecţie socială a persoanelor care îngrijesc de alţi membri ai familiei care sunt bolnavi: părinţi, fraţi, surori etc. Aceştia îşi vor putea păstra locul de muncă pe o perioadă mai îndelungată de timp în cazul în care specificul sau evoluţia bolii de care suferă cei apropiaţi va solicita prezenţa lângă bolnav.

Potrivit datelor statistice, în anul 2016 s-au născut peste 16 mii de copii cu diferite maladii dezvoltate în uterul mamei, iar consecinţele acestora vor avea efecte asupra sănătăţii lor pe perioade îndelungate. Anul trecut, la o mie de copii s-a stabilit dizabilitate severă.