Motorina se scumpeşte din nou; ANRE a stabilit noi preţuri plafon pentru carburanţi

Motorina se scumpeşte din nou; ANRE a stabilit noi preţuri plafon pentru carburanţi
Sursa: jurnal.md Foto: jurnal.md 03.10.2017 14:30
Agenţia Naţională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi preţuri plafon de comercializare a carburanţilor. Operatorii petrolieri vor afişa, de mâine, preţuri mai mici pentru benzină cu 31 bani. De cealaltă parte, motorina se scumpeşte cu 21 de bani.

Preţul plafon pentru benzina cu cifra octanică 95 va fi de 17 lei şi 20 de bani, iar pentru motorină - 15 lei şi 41 de bani.

Petroliştii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanţi la preţuri mai mari decât plafonul stabilit de ANRE. Noile preţurile plafon vor fi valabile până pe 17 octombrie. 

Acestea au la bază patru componente principale: cotaţiile medii Platts pentru benzină; costurile de tranzacţionare aferente operaţiunii de import, inclusiv costurile de transport şi de asigurare; cota accizelor şi cota taxei pe valoarea adăugată, aplicate în conformitate cu Codul Fiscal şi marja comercială specifică, care cuprinde valoarea cheltuielilor şi profitul companiilor petroliere.

Consumatorii care observă preţuri mai mari pe piaţă sunt îndemnaţi să anunţe ANRE la numărul de telefon 0 800 10 800 sau la adresa de email anre@anre.md.

Ştiri similare

ULTIMELE ŞTIRI