„Acum un an, când bitcoin valora 754 de dolari, spuneam că va atinge 2.000 de dolari. Astăzi se tranzacţionează cu 5.270,83 dolari şi tot astăzi spun că are potenţial să treacă de valoarea de…. 100,000 de dolari în 10 ani!”, a precizat Kay Van-Petersen, într-un comunicat.

Unii analişti spun despre Bitcoin că este o “fraudă”, dar, în opinia lui Kay Van-Petersen, aceasta este o dovadă de aroganţă. „Trebuie să vedem dincolo de asta – unele bănci importante îşi dezvoltă tehnologia blockchain pe… aţi ghicit! infrastructura unei criptovalute. Aceste bănci nu vor fi cu adevărat de-centralizate: reprezintă doar o etapă dintr-o din procesul întârziaţilor de a administra şi întârzia această perturbare inevitabilă. Am avut foarte puţine inovaţii în sistemul bancar care să schimbe regulile jocului în ultimele… sute de ani. A fost un sistem “călduţ” construit de operatorii tradiţionali, pentru ei înşişi şi corporaţii, mai puţin pentru a servi interesele individuale ale cetăţenilor”, explică analistul.

Criptovalutele şi tehnologia blockchain au potenţialul de a revoluţiona multe industrii şi chiar o vor face, pe cea financiar bancară în special, pentru că vor elimina cerinţa verificării terţilor şi vor face presiuni asupra costurilor, în sensul scăderii lor, adaugă Van-Petersen.