Premieră: O companie de asigurări din Japonia îşi înlocuieşte funcţionarii cu roboţi

Premieră: O companie de asigurări din Japonia îşi înlocuieşte funcţionarii cu roboţi
Sursa: jurnal.md/Mediafax Foto: Reuters 09.01.2017 10:28
Aproape jumătate din locurile de muncă ar putea fi preluate de roboţi, până în 2035, arată publicaţia spaniolă, El Mundo. Iar o companie din Japonia a făcut deja un pas înainte, anunţând că va înlocui funcţionarii cu roboţi.

Este vorba despre o companie de asigurări - Fukoku Mutual Life Insurance, care, din această lună, va începe implementarea unei platforme de inteligenţă artificială, ce va înlocui activitatea a 34 dintre cei ce lucrează în cadrul companiei. Prin această măsură, firma îşi propune să mărească productivitatea cu 30%, astfel încât să-şi recupereze investiţia în mai puţin de doi ani.

Compania japoneză a explicat că va apela la platforma „IBM Watson Explorer”, prin care se pot înlocui funcţionarii care se ocupă cu scanarea şi citirea documentelor şi registrelor din spitale, dar şi a celor ce stabilesc plăţile şi depistează eventuale fraude.

Societatea va cheltui 1,7 milioane de dolari pentru instalarea sistemului, plus 128.000 de dolari anual pentru întreţinere, o investiţie care se aşteaptă să aducă o economie de 1,1 milioane de dolari la fondul de salarii.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP