Câte milioane va cheltui ANRE pentru salarii în 2017?

Câte milioane va cheltui ANRE pentru salarii în 2017?
Sursa: bizlaw.md Foto: jurnal.md 06.01.2017 11:54
Bugetul Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) pentru anul 2017 a fost publicat astăzi în Monitorul Oficial. Pentru acest an, Agenţia preconzează venituri în sumă de 30,83 milioane de lei şi cheltuieli în sumă de 44,05 milioane de lei. Deficitul bugetar constituie 13,2 milioane de lei, ceea ce este cu aproximativ 5 milioane de lei mai mult decât în 2016. Deficitul va fi acoperit din contul mijloacelor acumulate în anul curent.

Potrivit documentului, cei mai mulţi bani se vor cheltui pentru retribuirea muncii. Astfel, pentru salariile angajaţilor s-au preconizat cheltuieli de 21,49 milioane de lei. De asemenea, salariul fiecărui dintre cei cinci directori ai Consiliului de administraţie al ANRE nu va depăşi valoarea a patru salarii medii lunare ale angajaţilor agenţiei. În perioada de execuţie a bugetului, ANRE are dreptul să opereze modificări în structura cheltuielilor, cu excepţia cheltuielilor pentru retribuirea muncii.

De asemenea, mărimea plăţilor regulatorii stabilite şi percepute de ANRE în anul 2017 se aprobă la 0,1% pentru piaţa energiei electrice, gazelor naturale, produselor petroliere, serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare şi sectorul termoenergetic. În 2016, acestea constituiau 0,09%.

Ştiri similare

Ştiri NON-STOP